213 333 5555

213 333 5555

blank

Επισκευή παρμπρίζ

Ένα μικρό σπάσιμο,  χτύπημα ή ράγισμα στο παρμπρίζ μπορεί σύντομα να μετατραπεί σε μεγάλη ρωγμή. Ένας δυνατός κραδασμός από λακκούβα ή σαμαράκι στον δρόμο ή απότομη αλλαγή θερμοκρασίας από το καλοριφέρ ή aircondition είναι πολλές φορές αρκετά. Φροντίστε άμεσα να επισκευάσετε το ραγισμένο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας, πριν να είναι αργά και χρειαστεί να αντικαταστήσετε ολόκληρο το τζάμι.

Στην ΦΙΛΗΣGlass μπορούμε να εγγυηθούμε για το αποτέλεσμα καθώς χρησιμοποιούμε το πρωτοποριακό σύστημα Glasweld που είναι τελευταίας τεχνολογίας και ειδικά εξελιγμένο για την επισκευή παρμπρίζ με ρητίνη. Είμαστε τόσο σίγουροι για την ποιότητα των εργασιών μας, που σας παρέχουμε Γραπτή Εγγύηση Εργασιών εφ’ όρου ζωής για όλες τις επισκευές παρμπρίζ αυτοκινήτων που πραγματοποιούμε.

Πάντα πρώτα ελέγχουμε και προτείνουμε αν μπορεί να γίνει επισκευή παρμπρίζ, καθώς το κόστος  είναι σχεδόν 4 φορές μικρότερο σε σχέση με την αλλαγή ολοκλήρου του παρμπρίζ. Επιπλέον αποτελεί ταχύτερη λύση για εσάς (μόλις 30’) ενώ παράλληλα είναι και φιλική προς το περιβάλλον.  Στην περίπτωση που έχετε κάλυψη για θραύση κρυστάλλων στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, η επισκευή παρμπρίζ θα γίνει πιθανότητα χωρίς κόστος για εσάς καθώς θα το καλύψει η ασφαλιστική σας και δεν θα ασχοληθείτε με τα διαδικαστικά της ζημιάς, καθώς στην ΦΙΛΗΣGlass® συνεργαζόμαστε με την πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Τι ακριβώς είναι η επισκευή παρμπρίζ αυτοκινήτου;

– πότε μπορεί να γίνει – τεχνικές λεπτομέρειες:

Η επισκευή παρμπρίζ είναι η αποκατάσταση σε ένα μικρό σπάσιμο,  χτύπημα ή ράγισμα στο παρμπρίζ. Με αυτό τον τρόπο, η ζημιά διορθώνεται, το κρύσταλλο παύει πια να είναι τραυματισμένο και επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση και αντοχή. Έτσι αποφεύγεται η αλλαγή ολόκληρου του παρμπρίζ, που είναι κρύσταλλο που έχει μεγάλη σημασία καθώς αποτελεί βασικό κομμάτι της παθητικής ασφάλειας του οχήματος.

Ένα μικρό σπάσιμο, όσο αθώο και να φαίνεται, πρέπει άμεσα να επισκευαστεί γιατί μπορεί σύντομα να μετατραπεί σε μεγάλη ρωγμή, γεγονός που πρωτίστως ισοδυναμεί με μειωμένη ασφάλεια για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες, ενώ παράλληλα εμποδίζει την ορατότητα του οδηγού. Επιπλέον, έχοντας ζημιά σε κάποιο κρύσταλλο, το όχημα πιθανότατα δεν θα περάσει επιτυχώς τον ετήσιο έλεγχο ΚΤΕΟ.

Η επισκευή παρμπρίζ γίνεται μόνο στο εμπρόσθιο κρύσταλλο του αυτοκινήτου καθώς η ποιότητά του είναι laminated, δηλαδή αποτελείται από δύο στρώσεις κρυστάλλου που ενώνονται μεταξύ τους με μία μεμβράνη. Συνήθως, το χτύπημα επηρεάζει μόνο την πρώτη στρώση του κρυστάλλου. Το παρμπρίζ μπορεί να επισκευαστεί στις παρακάτω περιπτώσεις:

 

  • Όταν δεν έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά, δηλαδή μεγάλη ρωγμή που εκτείνεται στην επιφάνεια του παρμπρίζ, πολλαπλά μικρά σπασίματα ή μεγάλου εμβαδού και βάθους χτύπημα από σύγκρουση με αντικείμενο.
  • Όταν η διάμετρος του σπασίματος δεν είναι μεγαλύτερη από ένα νόμισμα των 2 ευρώ.
  • Όταν το μικρό σπάσιμο ή η ρωγμή δεν βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού ή σε απόσταση μικρότερη των 10εκ. από την άκρη του κρυστάλλου.

Το τεχνικό προσωπικό της ΦΙΛΗΣGlass® παρέχει αξιοπιστία, εξειδίκευση και μακρά εμπειρία, ώστε με δωρεάν έλεγχο της ζημιάς, να διαγνώσει σωστά το πρόβλημα και να δώσει την κατάλληλη λύση για το όχημά σας. Χρησιμοποιούμε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και υλικά ανώτερης ποιότητας, ώστε να είστε σίγουροι ότι το κρύσταλλο του οχήματός σας θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Top