Προορισμός: Αμαλιάδα

Το τέλος του καλοκαιριού σηματοδοτεί για πολλούς το τέλος των αδειών και κατά συνέπεια και των διακοπών…

Ελάτε να κάνουμε το φθινόπωρό μας πιο «καλοκαιρινό»!

Είναι η εποχή που,  χωρίς να έρθουμε αντιμέτωποι με τα μεγάλα πλήθη τουριστών, μπορούμε να συνδυάσουμε πολλούς τρόπους διακοπών και εξορμήσεων…Από βουνό μέχρι θάλασσα……Έτσι κ εμείς, ανάμεσα σε αυτούς, μετά από αρκετή αναζήτηση, επιλέξαμε να επισκεφτούμε την Αμαλιάδα!

Η Αμαλιάδα….

Αν ήταν πίνακας, θα σε προσέλκυε μόνο και μόνο από τα ζωντανά του χρώματα και το συνδυασμό αυτών!! Καφέ για το βουνό, πράσινο για τη φύση του και μπλε για τις απέραντες και μοναδικές του θάλασσες. Μια πόλη ήρεμη (κατάλληλος προορισμός για νέους, ζευγάρια και οικογένειες), με ποικίλες επιλογές ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς.

Η πολιτιστική πρωτεύουσα του νομού Ηλείας, που περιλαμβάνει στα όρια της, πολλές αρχαιολογικές τοποθεσίες, μνημεία και περιοχές στις οποίες οργανώνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις καλύπτοντας κάθε λογής ενδιαφέροντα!! Ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα της είναι οι αθλητικές της εγκαταστάσεις στην αρχαία Ήλιδα , η οποία υπήρξε η διοργανώτρια των Ολυμπιακών αγώνων, το Λαογραφικό της μουσείο αλλά και  η Βιβλιοθήκη της.

Εξερευνώντας την περισσότερο, μέσα από μια οδοιπορική διαδρομή  πάμε σε ένα πιο ζωηρό και ευχάριστο κομμάτι της..στις παραλίες της. Τώρα είναι η στιγμή που μπορείς να ονειροπολήσεις και να απολαύσεις στιγμές απόλυτης χαλάρωσης. Από τις πιο γνωστές, η παραλία της Κουρούτας, με τα καταγάλανα νερά, τη χρυσή αμμουδιά την οποία συντροφεύουν τα ποικίλα μαγαζιά της, κατακτά την πρώτη θέση στη λίστα των επιλογών σου. Την εποχή που επιλέγουμε, μπορεί να μη συναντήσουμε γαλήνια τα νερά της, καθώς ο αέρας θα σκάει στη θάλασσα και σταγόνες από τα κύματα θα ζωγραφίζουν στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου, ντυμένα με μεμβράνες, ακαθόριστα σχήματα, θωρώντας πως βλέπεις πίνακα αφηρημένης τέχνης, που την ομορφιά του κανένα ανθρώπινο χέρι δεν μπορεί να φτάσει.

Οι φθινοπωρινές μας αυτές διακοπές, αποδείχτηκαν, μάλλον, η καλύτερη επιλογή! Ιδανικότερες για να απολαύσουμε την άγρια και την ήρεμη ομορφιά της φύσης.

Αέρας, λιακάδα, βροχή αφήνουν τα στίγματα τους πάνω στο αυτοκίνητο και δεν επιθυμείς κανένας υαλοκαθαριστήρας να τα σβήσει, διατηρώντας τις υπέροχες αναμνήσεις ενός τέτοιου οδοιπορικού, με μια γλυκιά νοσταλγία γι αυτή την εμπειρία που απολαύσαμε.

Απολαύστε, λοιπόν,  το ταξίδι στην Αμαλιάδα χωρίς έννοιες και ακόμα και αν σας συμβεί κάποια ζημιά στην διαδρομή σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς είτε θα μας βρείτε εσείς στη Γ.Παπανδρέου 98, είτε θα σας βρούμε εμείς με την κινητή μας μονάδα όπου και αν βρίσκεστε.

Παντού υπάρχει ένα κατάστημα ΦΙΛΗΣGlass!

(004) ΦιληςGlass-Αμαλιάδα

Και μη ξεχνάτε… ότι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, να το κάνετε με χαμόγελο για να γίνει σωστά!

ΦιληςGlass-Mobile

Μείνετε συντονισμένοι, τα αφιερώματα συνεχίζονται…

πηγές φωτογραφιών: 3dimamaliadas.blogspot.gr, kourotabeach.com, amaliada.gr, hellastime.gr