Προορισμός: Λάρισα

Η ζέστη στα ‘πικ’ της και στη μέση του καλοκαιριού!!

Διάθεση στα ύψη , ρυθμοί χαλαροί και προγραμματίζουμε το επόμενο ταξίδι μας! Όλοι κοιτάνε νησιά , θάλασσες και παραλίες!! Λέω να κάνουμε τη διαφορά!! Ρίχνω μια ματιά στο χάρτη , κλείνω τα μάτια και το χέρι μου πέφτει………. στη Λάρισα!!

Οι μέρες φτάνουν και το ταξίδι μας ξεκινάει..Ανυπομονώ να φτάσουμε στο κέντρο της Θεσσαλίας. Σε όλη τη διαδρομή το κοντέρ χαμηλώνει για να απολαύσουμε την απέραντη ομορφιά και το καταπράσινο τοπίο που αντικρίζουμε από τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Ο ήλιος χτυπάει στα δέντρα και στα βουνά , δημιουργώντας αφηρημένες σκιές στο δρόμο και μια ονειρική αντανάκλαση στο παρμπρίζ, η οποία θα μπορούσε να σε αποσυντονίσει! Δεν μας πτοεί τίποτα, όμως, καθώς το όχημά μας είναι ‘’ντυμένο’’ με αντηλιακές μεμβράνες, και έτσι συνεχίζουμε αργά την πορεία μας μαζί του στη χώρα αυτή, της βιασύνης.

Καταλαβαίνουμε ότι φτάσαμε..Μπροστά μας συναντάμε τη μεγάλη κεντρική πλατεία , Δημάρχου Σάπκα, από την οποία ξεπροβάλει ο πεζόδρομος, γεμάτος εμπορικά καταστήματα , που καταλήγει στο λόφο του Φρουρίου.Ένα μέρος ιδανικό για φαγητό και ποτό που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του πιο επίδοξου και περίεργου επισκέπτη! Δε γίνεται, λοιπόν, να μην κάνουμε μία στάση κ εμείς!!Μετά τη ‘’μίνι’’ ξεκούραση , ακολουθεί στα βορειοδυτικά της πόλης μια ξενάγηση στο πάρκο του Αλκαζάρ. Αλήθεια , ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το μεγαλείο του συνδυασμού ανθρώπου και φύσης ; Η φαντασία σου ‘’οργιάζει’’ .Ένα πανέμορφο και πράσινο αστικό άλσος αναψυχής υψώνεται μπροστά σου, με κάθε λογής δέντρα , λουλούδια και ανοιχτούς χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας. Ένα υπαίθριο θέατρο, το γνωστό Κηποθέατρο , στο οποίο φιλοξενούνται αρκετές παραστάσεις, βραχόκηποι και ποδηλατόδρομοι συντελούν αυτό το ονειρικό τοπίο.

Πριν αλλάξουμε κατεύθυνση ,δεν γίνεται να μην περάσουμε και από τον Πηνειό ποταμό, ο οποίος σε συνδυασμό με το πάρκο και το φρούριο δημιουργούν μια όαση ηρεμίας δίπλα στο κέντρο της πόλης. Ο ήλιος πέφτει σιγά-σιγά και η διάθεση για μια βουτιά στη θάλασσα κορυφώνεται..Στην ανατολική πλευρά , που βρέχεται από το Αιγαίο , οι παραλίες που αντικρύζεις σε δικαιώνουν για την επιλογή σου αυτή.Στόμιο, Καρίτσα, Κόκκινο νερό, Κουτσουπιά ,Παλιουριά , Βέλικα ….είναι μόνο λίγες από αυτές… Αίσθηση δροσιάς και ηρεμίας σε αγκαλιάζουν…

Ένας πρώτος κύκλος ολοκληρώνεται..Ένα τόσο γοητευτικό και ‘’ρετρό’’ ταξίδι με πρωτότυπους σταθμούς, εκπληκτικά τοπία, ατελείωτες πεδιάδες, ποτάμια και παραλίες, που σου δίνει τη δυνατότητα να απλώσεις τα πόδια σου ακουμπώντας στις βουνοκορφές χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα, συνθέτουν την αρχή του παραμυθιού αυτής της διαδρομής.

Απολαύστε το ταξίδι στη Λάρισα χωρίς έννοιες και ακόμα και αν σας συμβεί κάποια ζημιά στην διαδρομή σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς είτε θα μας βρείτε εσείς στη Φαρσάλων 129 είτε θα σας βρούμε εμείς με την κινητή μας μονάδα όπου και αν βρίσκεστε.  .

Παντού υπάρχει ένα κατάστημα ΦΙΛΗΣGlass!

ΦιληςGlass-Mobile

Λάρισα

 

 

 

 

 

 

Μείνετε συντονισμένοι, τα αφιερώματα συνεχίζοναι…