Προορισμός: Χαλκίδα

Τα παράθυρα του αυτοκινήτου ανοιχτά, η μυρωδιά της θάλασσας μια φίλη από τα παλιά, που έρχεται και φεύγει. Είναι η παλλίροια σκέφτεσαι, στο στενό του Ευρίπου, που απότομα, ακούγοντας τα κελεύσματα της σελήνης, στρέφει την πλάτη της σε όσα αγάπησε μόλις 6 ώρες πριν.

Εσύ όμως σκέφτεσαι την παραλία του Αγίου Μηνά και ας μην έχει καλοκαιριάσει ακόμα. Σου αρέσει να βλέπεις τη θάλασσα σαν ζωντανό πλάσμα, να σου θυμίζει πώς υπάρχει κάτι που κινείται για πάντα. Το νερό. Όλα είναι ρευστά σαν το νερό, ακόμα και αυτό που μπαίνει στο ουζάκι σου για να το θολώσει, σε ένα υπέροχο ουζάδικο μετά τις αψίδες του αρχαίου Ρωμαϊκού Υδραγωγείου.  Όλα ενώνονται στη Χαλκίδα με τις δύο γέφυρες, η ομορφιά με την αστική διασκέδαση, η ποίηση του Σκαρίμπα με τα μοντέρνα μπαρ. Το νερό, το κρυστάλλινο νερό που αλλάζει κατεύθυνση σου υπενθυμίζει πώς τίποτα δεν είναι βέβαιο σε αυτή την πόλη, εκτός από τη διαύγεια του νερού και του υπέροχα διάφανου παρμπρίζ σου, μέσα από το οποίο βλέπεις ανθρώπους να χαμογελούν κοιτάζοντας τον ήλιο, με το χέρι τους για σκίαστρο.  Kι εσύ να τον κοιτάς κατάματα αυτόν τον ολόφωτο ήλιο, να τον προκαλείς να λάμψει κι άλλο για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις αντηλιακές μεμβράνες σου, λάμψε ήλιε, ανάσαινε θάλασσα, τα παράθυρα ανοιχτά, η καρδιά σου διάπλατη, εδώ, στη Χαλκίδα, που μπορεί από γέφυρα σε γέφυρα να ενώσει αυτό που είσαι με αυτό που θέλεις να γίνεις.

Απολαύστε το ταξίδι στην Χαλκίδα χωρίς έννοιες και ακόμα και αν σας συμβεί κάποια ζημιά στην διαδρομή σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς θα μας βρείτε στο 2ο χλμ Χαλκίδας – Σχηματαρίου (Διασταύρωση Δροσιάς)

Παντού υπάρχει ένα κατάστημα ΦΙΛΗΣGlass!

(014) ΦιληςGlass-Χαλκίδα

 

 

 

 

 

 

 

Μείνετε συντονισμένοι, τα αφιερώματα συνεχίζονται…